Tyra-appen

Hej!

Vi använder from April 2018 bara blogg funktionen på tyra-appen. Har ni ej lyckats ordna en användare på tyra än så meddela mig!

För er som ej har inskrivna barn hos oss; läs gärna mer om oss här på hemsidan! Vår instagram är ni också välkomna att besöka! "Pernillasbusfron" heter vi på instagram!

God fortsättning!

God Jul & gott nytt år!

Tack för ännu en härlig termin!

kram Pia & Pernilla

Lucia

Bloggens framtid & instagram

Hej!

Eftersom minst en från varje familj nu följer oss på instgram där vi nästan uppdaterar varje dag så kommer inte bloggen vara lika innehållsrik gällande vad vi gör på dagarna. Vi kommer dela med oss av saker på bloggen även i fortsättningen men inte lika ofta. Just nu känns det som lite dubbelt jobb då vi även använder instagram. Är det någon som tycker det är trist så meddela oss!! Annars om ni inte redan följer oss på instagram (Pernillasbusfron) så gör det! Det är ett privat konto & barnens ansikten visas ej på de bilder som läggs upp!

En av dagens instagram bilder på vår mysiga grillning i Starbo!

Sångsamling med babblarna

Hejsan!

Att ha sångsamling med Babblarnas sånger var mycket populärt denna vecka! Vi har väldigt många sånger men vi har rensat ut dom vi tänkte lära oss först. Öva gärna lite hemma!

 

Babblarnas färger i skogen!

Vilken härlig vecka & rolig dag i skogen! Vi letade bland annat efter en stor krokig gren som vi ska sätta upp i taket i Fröstugan. Den ska det hängas pyssel m,m i. Vi läste sagan om när Babblarna gick till skogen & sedan gjorde vi en natur- ruta som fylldes med "babblarnas färger" från skogen. Rosa var lite svårt att hitta i naturen. I sagan hade även Babblarna det problemet. Dom hittade till slut en rosa ryggsäck. Vi däremot kom på att ett av barnens sydväst är rosa!

Vi letar efter "babblarnas" färger i skogen! Blåbär-Doddo (blå), Gult löv- Bibbi (gul)- Granris- Dadda (grön), Kotte- Babba (brun), regnmössa- Diddi (rosa), Rönnbär- Bobbo (röd)

Stafflimålning & stora såpbubblor i Starbo!

Hejsan!

Vilket härligt avslut på veckan med grillning av korvburgare & massa skoj i Starbo! Det fanns möjlighet att blåsa stora såpbubblor & måla på staffli i parken idag. En del av barnen gjorde det & tyckte det var mycket roligt! Vi hade även sångsamling med 3 andra familjedaghem så det blev många sånger.

Annars så startade vi den här veckan (vecka 36) med spöregn. Starbo är en bra utflykt för oss vid regn. Dom har tak ute & det är nära "hem" när det är dags.

Vi har även besökt pizzaparken den här veckan. Vi hade gymnastiken där i gröngräset. 

Mitten på veckan brukar vi fokusera lite extra på våra små vänner Babblarna. Denna vecka var dom i en orange gympapåse som barnen fick se när vi skulle ha samling. Med sig i påsen hade dom även en skiva och en slags kortlek med Babblarna. Vi använde kortleken för att träna olika ljud. Vi hittade även en bok däri som vi läste. Vi avslutade det hela med dans och rörelse till "stompalong- sången". Barnen ville ha mer musik & rörelse så det blev även en sväng med "mini röris". En typ av Friskis och Svettis fast anpassad för barn. 

Minst sagt så startade veckan med mycket rörelse! Slutet av veckan blev det som vanligt en tur till skogen! Vi åt vår matsäck i solen sen gick vi upp i den skuggiga skogen. Pernilla tog fram "hämtakorten". Barnen älskar att få små uppdrag och dom är så duktiga!! Tex "hämta 2 lika långa pinnar", det är en utmaning men det fixar barnen utan problem. Vi fick till slut välja lite svårare kort för de i början var nästan för lätta! Fantastiskt hur träning ger färdighet & hur barnen stärks av beröm & att klara av tuffa utmaningar!

Ja vad vi gjorde idag fredag startade jag ju blogginlägget med så det är bara att önska alla en riktigt trevlig helg!

 

Babblarna går till skogen

I den här veckans blogginlägg tänkte vi dela med oss av en mysig saga vi läste när vi träffade Babblarna i skogen..

Härlig vecka! (vecka 34)

Nu är alla barnen tillbaka efter sommarlovet och vi har haft en riktigt härlig vecka. Vi startade veckan med en heldag i Starbo och åt lunchen i strålande sol.

Veckan fortsatte med gymnastik på ängen i tisdags och ett besök i vår populära Pizzapark i onsdags. (Palmersparken är det riktiga namnet).

Torsdagens skogsutflykt var full av äventyr när barnen fick undersöka med luppburkar och förstoringsglas. Vi sjöng även sånger och hade en riktigt mysig förmiddag i skogen.

Idag Fredag har vi planeringsdag och vi ser verkligen fram emot den här terminen med massa skoj inplanerat.

Vi ska se babblarna i Spånga folkan på tisdag nästa vecka! Babblarna kommer även bli ett av terminens tema! Mer information får ni i terminsplaneringen.

Ha nu en riktigt härlig helg!

Ny termin!!

Hejsan!

Nu har en ny termin dragit igång och vi har hunnit med massa skoj denna första vecka. Vi har haft kalas för Matilda, besökt våra favoritparker, varit i skogen och mycket mer! 

Denna vecka har vi även haft inskolning för vårt nya busfrö Iris. Hon är så varmt välkommen & verkar redan trivas mycket bra!

Nästa vecka kommer fler kompisar tillbaka & veckan därpå är vi full grupp igen!

Hoppas nu alla får en härlig helg och att det fina fredagsvädret håller i sig!

 

GLAD SOMMAR!

Hej!

Vi ville bara tacka er alla för ännu en härlig termin och att ni ger oss förtroendet att få ta hand om era små guldklimpar!

Tack alla som kom till vår sommarfest det betyder massor för barnen!

Hoppas alla får en skön semester oavsett när den startar, och vi ser redan fram emot en fullspäckad rolig höst med er och era barn!

Många kramar/ Pernilla & Pia

Härlig vecka!

Hejsan!

Denna vecka har kantats med både regn blåst och en del sol.  Idag Fredag skiner solen men det är allt lite kyligt i skuggan. Vi ska grilla korv och avsluta veckan på bästa sätt.

Annars i veckan så har vi fortsatt med våra Husbesök. Så nu har vi nästan varit hos allihopa! Vi har även hunnit med att leka i närliggande parker när vi tittat på barnens hus. Så det har både blivit Grötfatet och en liten park i Kälvesta i veckan. Starbo hann vi också med en dag utöver idag.

Igår Torsdag blev det en längre utflykt till Hästa gård. Vi matade kossorna och tittade på hästarna. Vi åt vår matsäck och hade det bra.

Vi har även börjat rensa lite i Fröstugan inför sommaren, så barnen kommer komma hem med lite av varje framöver. 

Hoppas nu alla får en riktigt härlig helg!

Glöm inte att meddela oss om barnen kommer nu på klämdagen 5/6 samt hur barnens ledighet ser ut i sommar!

Trevlig helg! 

Veckan som gått, vecka 19

Hejsan!

Vi har haft en härlig fullspäckad vecka med massa skoj! 

Vi startade veckan med att börja göra våra "husbesök", ett av terminens tema är ju "jag och min familj". Då hade vi tänkt att barnen ska få visa upp sina hus (utanför). De vi hann besöka i början av veckan var mycket stolta över att få visa upp sina hus för sina kompisar. 

Vidare så har vi hunnit med att besöka både Nälstaparken & Palmersparken. Vi har haft ute gymnastik. Vi har varit på teater, sett "Petter & hans 4 getter" med duktiga Agneta och hennes fina dockor. Mycket uppskattat av barnen!

Idag fredag blir det en heldag ute med massa lek och bus & grillning såklart med andra verksamheter i närområdet.

Ha nu en riktigt härlig helg!

Veckan som gått, vecka 17! 

Hejsan! 

Denna vecka avslutas med solsken och grillning i Starbo! Vi har haft en härlig vecka som vanligt!

Vi har besökt olika parker & haft gymnastik. I veckan fyllde Robin år och det firades givetvis med kalas! 

Torsdagen var en mycket fullspäckad dag. Först var vi i skogen och åt vår matsäck sen gick vi hem till Azadeh för att se på bio! Filmen vi såg var Pettson & Findus. Denna dag åt vi lunchen lite senare och hade sen en lugn eftermiddag. 

På matte temat denna vecka spelade vi spelet "Se vad jag kan".

Annars så är barngruppen otroligt intresserade av att rita just nu. De ritar allt möjligt skoj, gör sagor, paket osv....Mycket kärlek och teckningar på familjen vilket är otroligt härligt att se. Vi pratar ju extra mycket om just "Jag och min familj" eftersom det är ett av våra teman för terminen!

Hoppas nu alla får en härlig Valborg och att det fina vädret håller i sig!

GLAD PÅSK!

Hejsan!

Vi har haft en kort men intensiv vecka! Hunnit med en del påskpyssel, pyntat och besökt parker. Även en lite längre utflykt till "Pizzaparken".

Igår åt vi en härlig påsklunch!

Idag väntas gäster (Lenas grupp) och vi ska ha lite skattjakt och annat skoj tillsammans.

Hoppas nu alla får en riktigt härlig påsk!

 

Veckan som gått, vecka 14!

Hejsan!

Vilken härlig fredag vi fick! Strålande sol & grillning i parken med alla kollegor och barn.

Vi har haft en bra vecka med fint väder & massa lek både ute & inne. Vi startade veckan med Starbo och gymnastik i Nälstaparken.  William har gjort sin sista praovecka hos oss och fått en del uppdrag i veckan. Han fick hålla i gymnastiken på ängen bland annat. Han fick även välja en valfri aktivitet att göra med barnen och då valde han att titta på film med de stora, smurfarna 2. William höll även i matte temat denna vecka med barnen.

I Onsdags gick vi på utflykt till pizzaparken & i Torsdags var det skogen i vanlig ordning.

Vi har även hunnit med lite påskpyssel men det blir mer av den varan nästa vecka. 

Ha nu en riktigt härlig helg!

Veckan som gått, vecka 12!

Hejsan!

Vilken härlig vecka vi har haft. Idag har vi grillat goda hamburgare i Starbo med ett helt gäng andra familjedaghem. 

Vi började veckan med lek i parken och gymnastik på ängen. Vi har även varit i skogen & det var humlornas tur att bada och det var mycket lyckat! 

Vi har arbetat med temat på lite olika sätt; sortera & räkna knappar/ ritat vår familj (för de som inte gjort förra veckan). 

Hoppas alla får en härlig vecka! 

/Pernilla & Pia