Ny termin!!

Hejsan!

Nu har en ny termin dragit igång och vi har hunnit med massa skoj denna första vecka. Vi har haft kalas för Matilda, besökt våra favoritparker, varit i skogen och mycket mer! 

Denna vecka har vi även haft inskolning för vårt nya busfrö Iris. Hon är så varmt välkommen & verkar redan trivas mycket bra!

Nästa vecka kommer fler kompisar tillbaka & veckan därpå är vi full grupp igen!

Hoppas nu alla får en härlig helg och att det fina fredagsvädret håller i sig!

 

GLAD SOMMAR!

Hej!

Vi ville bara tacka er alla för ännu en härlig termin och att ni ger oss förtroendet att få ta hand om era små guldklimpar!

Tack alla som kom till vår sommarfest det betyder massor för barnen!

Hoppas alla får en skön semester oavsett när den startar, och vi ser redan fram emot en fullspäckad rolig höst med er och era barn!

Många kramar/ Pernilla & Pia

Härlig vecka!

Hejsan!

Denna vecka har kantats med både regn blåst och en del sol.  Idag Fredag skiner solen men det är allt lite kyligt i skuggan. Vi ska grilla korv och avsluta veckan på bästa sätt.

Annars i veckan så har vi fortsatt med våra Husbesök. Så nu har vi nästan varit hos allihopa! Vi har även hunnit med att leka i närliggande parker när vi tittat på barnens hus. Så det har både blivit Grötfatet och en liten park i Kälvesta i veckan. Starbo hann vi också med en dag utöver idag.

Igår Torsdag blev det en längre utflykt till Hästa gård. Vi matade kossorna och tittade på hästarna. Vi åt vår matsäck och hade det bra.

Vi har även börjat rensa lite i Fröstugan inför sommaren, så barnen kommer komma hem med lite av varje framöver. 

Hoppas nu alla får en riktigt härlig helg!

Glöm inte att meddela oss om barnen kommer nu på klämdagen 5/6 samt hur barnens ledighet ser ut i sommar!

Trevlig helg! 

Veckan som gått, vecka 19

Hejsan!

Vi har haft en härlig fullspäckad vecka med massa skoj! 

Vi startade veckan med att börja göra våra "husbesök", ett av terminens tema är ju "jag och min familj". Då hade vi tänkt att barnen ska få visa upp sina hus (utanför). De vi hann besöka i början av veckan var mycket stolta över att få visa upp sina hus för sina kompisar. 

Vidare så har vi hunnit med att besöka både Nälstaparken & Palmersparken. Vi har haft ute gymnastik. Vi har varit på teater, sett "Petter & hans 4 getter" med duktiga Agneta och hennes fina dockor. Mycket uppskattat av barnen!

Idag fredag blir det en heldag ute med massa lek och bus & grillning såklart med andra verksamheter i närområdet.

Ha nu en riktigt härlig helg!

Veckan som gått, vecka 17! 

Hejsan! 

Denna vecka avslutas med solsken och grillning i Starbo! Vi har haft en härlig vecka som vanligt!

Vi har besökt olika parker & haft gymnastik. I veckan fyllde Robin år och det firades givetvis med kalas! 

Torsdagen var en mycket fullspäckad dag. Först var vi i skogen och åt vår matsäck sen gick vi hem till Azadeh för att se på bio! Filmen vi såg var Pettson & Findus. Denna dag åt vi lunchen lite senare och hade sen en lugn eftermiddag. 

På matte temat denna vecka spelade vi spelet "Se vad jag kan".

Annars så är barngruppen otroligt intresserade av att rita just nu. De ritar allt möjligt skoj, gör sagor, paket osv....Mycket kärlek och teckningar på familjen vilket är otroligt härligt att se. Vi pratar ju extra mycket om just "Jag och min familj" eftersom det är ett av våra teman för terminen!

Hoppas nu alla får en härlig Valborg och att det fina vädret håller i sig!

GLAD PÅSK!

Hejsan!

Vi har haft en kort men intensiv vecka! Hunnit med en del påskpyssel, pyntat och besökt parker. Även en lite längre utflykt till "Pizzaparken".

Igår åt vi en härlig påsklunch!

Idag väntas gäster (Lenas grupp) och vi ska ha lite skattjakt och annat skoj tillsammans.

Hoppas nu alla får en riktigt härlig påsk!

 

Veckan som gått, vecka 14!

Hejsan!

Vilken härlig fredag vi fick! Strålande sol & grillning i parken med alla kollegor och barn.

Vi har haft en bra vecka med fint väder & massa lek både ute & inne. Vi startade veckan med Starbo och gymnastik i Nälstaparken.  William har gjort sin sista praovecka hos oss och fått en del uppdrag i veckan. Han fick hålla i gymnastiken på ängen bland annat. Han fick även välja en valfri aktivitet att göra med barnen och då valde han att titta på film med de stora, smurfarna 2. William höll även i matte temat denna vecka med barnen.

I Onsdags gick vi på utflykt till pizzaparken & i Torsdags var det skogen i vanlig ordning.

Vi har även hunnit med lite påskpyssel men det blir mer av den varan nästa vecka. 

Ha nu en riktigt härlig helg!

Veckan som gått, vecka 12!

Hejsan!

Vilken härlig vecka vi har haft. Idag har vi grillat goda hamburgare i Starbo med ett helt gäng andra familjedaghem. 

Vi började veckan med lek i parken och gymnastik på ängen. Vi har även varit i skogen & det var humlornas tur att bada och det var mycket lyckat! 

Vi har arbetat med temat på lite olika sätt; sortera & räkna knappar/ ritat vår familj (för de som inte gjort förra veckan). 

Hoppas alla får en härlig vecka! 

/Pernilla & Pia

Veckan som gått, vecka 11!

Hejsan!

Vilken härlig fredag vi fick! Solsken och plusgrader. Vi grillar kycklingkorv idag med tunnbröd.

Annars i veckan har det varit full rulle. Vi startade veckan med Starbo & gymnastik. Sen har det även varit Leksaksdagen och Hasaloppet denna vecka! Det har blivit lite extra långa dagar ute i det härliga vädret.

Eftersom vi har temat : "jag & min familj" just nu så har vi pratat mycket om våra familjer, vad familjemedlemmarna heter & hur sin familj ser ut. Barnen fick även rita sin familj & dessa fina teckningar ska vi sätta upp sen när de är klara!

Hoppas alla får en riktigt härlig helg!

Veckan som gått, vecka 10!

Hejsan! 

Idag är det riktigt blött här i Starbo, slask är bara förnamnet! Men vi har ändå en härlig dag ute! 

Denna vecka har det varit full rulle som vanligt! Vi har varit i Starbo, Nälstaparken, haft gymnastik och massa annat skoj!

Vi har även haft kalas för Alexander och "Fjärilarna" har varit på badhuset med Pernilla. En mycket lyckad dag! De som inte var med på badhuset gick till skogen med Pia & dom hade också det jättebra såklart! 

Den 23/3 är det dags för Humlorna att besöka badhuset.

Inför nästa vecka är både skolgrupp, Leksaksdagen & hasaloppet inplanerat! 

Ha nu en riktigt härlig helg!

/Pernilla & Pia 

Veckan som gått, vecka 9!

Hejsan!

Nu börjar sportlovs veckan lida mot sitt slut och vi har haft en bra vecka som vanligt! 

Vi har besökt våra favorit parker, varit i skogen & mumsat matsäck. Vi har även  haft kalas för Lilly. 

Denna vecka var det vår tur att ha "skolgruppen" hos oss. Vi arbetade med lite matteuppgifter och spelade spelet "se vad jag kan" ett väldigt lärorikt och kul spel!

Vi har även haft tema denna vecka och när vi säger att vi har tema  så sitter vi ner tillsammans och fokuserar extra på något kring: "Matematik" eller "Jag och min familj". Förra veckan hade vi matte i skogen denna vecka arbetade vi med former inne i Fröis. 

Idag fredag blev det lite halvtrist väder men med rätt inställning så    har vi en härlig dag även idag med korvgrillning och glada barn.

Ha nu en riktigt trevlig helg!

Veckan som gått, vecka 8!

Hej!

Nu är det fredag igen & vi har grillat cevapchichi som barnen efterfrågat. Det var riktigt gott att äta ute i solen!

Den här veckan har vi haft bio hos Azadeh & vi såg "Hitta Doris", barnen fick fruktsallad och hade det jättemysigt. Efteråt lekte vi en stund kvar hos Azadeh. Vi har även besökt Starbo i Måndags & Nälstaparken & utegymmet i Nälsta. Där brukar barnen bland annat träna balansen.

När vi skulle gå till skogen i går Torsdag så var det väldigt isigt men vi lyckades hitta en glänta en bit ifrån vår "vanliga" skog där vi kunde vara & där barnen även kunde åka stjärtlapp. En riktigt härlig förmiddag blev det!

Nästa vecka är det sportlov för en del barn. Meddela oss gärna så snart som möjligt om det blir ändringar gällande barnens schema nästa vecka.

Hoppas nu alla får en härlig helg!

 

Veckan som gått, vecka 7!

Hejsan!

Vilken härlig avslutning på veckan vi fick! Sol och grillning med härliga barn & vuxna! Vårkänslorna bara spritter i kroppen!

Början av denna vecka lade vi extra fokus på kärlek & omtanke för varandra i och med att det var "alla hjärtans dag". Vi hade en samling där vi pratade om hur viktigt det är att vi är snälla mot varandra och att visa att man tycker om varandra. Alla fick sen blunda och så satte vi på deras "hjärtarmband", (som dom fick ta hem). Glädjen i barnens ögon är obeskrivlig, så tacksamma och gulliga!! Sen hann vi även med lite pyssel, vi märkte dock att alla röda papper var slut så det blev inte riktigt det pyssel vi tänkt men barnen fick i allafall måla och dekorera sina hjärtan.

I tisdags hade vi även vår "skolgrupp" hos Azadeh.

Vidare i veckan så har vi besökt Starbo även på Onsdagen & skogen i vanlig ordning! I skogen jobbade vi bland annat med vårt tema : matematik! Det har varit en vecka med full fart & massa skoj!

Jag mailade er i veckan om att vi har ett instagramkonto nu. Utan barnbilder men vi tror ändå att det kan vara lite kul att få en uppdatering mer i "nuet" om vad vi har för oss på dagarna. Jag kommer givetvis fortsätta maila er minst varannan månad. Då blir det bilder på barnen i vanlig ordning. På instagram heter vi "Pernillasbusfron". Vi kommer bara godkänna personer som har en nära anknytning till oss och barnen. Så skulle vi inte godkänt en förfrågan för att vi inte vet vem det är så bara meddela oss vem det är så vi vet!

Ha nu en riktigt härlig helg!

 

Veckan som gått, vecka 6!

Hej!

Idag har vi haft en härlig fredag med korvgrillning & sol i Starbo. En hel drös med barn var där idag.

Annars så startade vi veckan med utevistelse (såklart) & kalas för Lucas som blivit 5 år! Det har med andra ord pratats en del om kalas presenter osv denna vecka!

Vi har haft gympa ute trots en rätt så kall Tisdag men med rörelse och rätt kläder så går det kanon!

Istället för skogen denna vecka blev det teater " Sagan om vanten", (fel info i planeringen). Petter & hans fyra getter kommer i Maj. Barnen hade som vanligt mycket roligt på teatern!

Ha nu en riktigt härlig helg!

Veckan som gått, vecka 5!

Hejsan!

Idag är det fredag & vi har haft en härlig förmiddag. Grillat & ätit fiskburgare.

Denna vecka har vi inte gjort några längre utflykter utan varit i närheten. Under tisdagens ute gympa var det så blött & geggigt i gräset så det blev en annorlunda gymnastik "aktivitet" denna förmiddag. Barnen fick olika uppdrag medan vi gick en promenad runt ängen. Allt från att springa så fort man kan till en lyktstolpe eller hoppa som grodor som exempel. Vi avslutade på utegymmet med balansgång & hoppa över hinder.

Vi startade upp våra teman i Onsdags. Temat för oss denna termin är ju "Jag & min familj" & "Matematik". Vi hade samling och pratade om oss & våra familjer och så hade vi matte med knappar. Vi sorterade i färg/ räknade och sorterade storlekar. Just knappar är ett enkelt & roligt sätt att arbeta med matte och det kommer vi fortsätta med!

Alla har fått terminens planering men vi har bara fått tillbaka ett fåtal lappar gällande det pappret ni skulle skriva under. Vi är tacksamma  om ni kan ordna det så snart som möjligt. 

Inför nästa vecka är det teater på Torsdag men packa med matsäck som vanligt, för lite matsäck hinns alltid med ändå!

Hoppas alla nu får en härlig helg!!

Veckan som gått, vecka4!

Hejsan!

Nu får vi snart tacka av vecka 4! Denna vecka har vi besökt våra parker Starbo & Nälsta (parkour) i vanlig ordning & det blev även en liten tripp till palmersparken "Pizzaparken". Väldigt halt har det varit ute i veckan men barnen har haft roligt ändå!

I Torsdags blev det utflykt till skogen såklart, vi mumsade på vår matsäck och hade fri lek mest denna Torsdag.

I fredags var det dags för vårens planeringsdag & vi fick massor gjort. Massa utflykter & annat skoj är bokat! Ni får planeringen under veckan när jag har hunnit sammanställa allt klart!

Ha nu en riktigt trevlig helg så ses vi på Måndag! 

/ Pernilla

Veckan som gått, vecka 3!

Hejsan!

Vilken härlig vecka vi har haft! Den har verkligen sprungit iväg snabbt! Eftersom vi har avslutat inskolningen för denna termin har vi kunnat "röra" på oss som vanligt. Så vi har besökt Starbo, Nälstaparken, haft gymnastik, och varit i skogen! Idag blir det korvgrillning i Starbo med Lenas barngrupp. 

Vi har även jobbat lite med finmotoriken denna vecka och då har det mestadels varit med pärlor/ pärlplatta osv.

Inför nästa vecka är det planeringsdag på fredag och veckan efter det får ni terminens planering. Ni får jättegärna maila önskemål inför planeringen till Pernilla!

Ha nu en riktigt härlig helg!

 

Veckan som gått, vecka 2!

Hejsan!

Nu är vi igång igen & första veckan har gått i en rasande fart! Vi har haft inskolning för Matilda och det har gått superbra! Vi har hållt oss en del på "hemmaplan", gården och Fröis på grund av inskolning samt att alla barn ska få en lugn start efter en lång ledighet. Men igår hade vi en jättehärlig förmiddag i skogen. Trots stormen dagen innan så var det lugnt och soligt i skogen. Idag besökte vi Starbo och vi fick tjata med oss barnen hem därifrån det är verkligen deras favoritpark!

En liten påminnelse om planeringsdagen fre 27/1.

Hoppas nu alla får en härlig helg!

/ Pernilla

God Jul!

Hejsan allihopa!

Bloggen tar nu ett litet December uppehåll! Vi har avslutat vårt temaarbete och kommer fokusera på julpyssel, lucia, sång & såklart massa utevistelse. Information om lucia kommer på mailen i veckan så håll utkik!

Om några veckor är det jul! Och då hoppas vi att alla får en skön vila & så ses vi med nya friska tag 2017!

Pernilla & Pia

Veckan som gått, vecka 46!

Hejsan!

Idag har vi en regnig fredag här i Starbo, barnen har såklart lika kul för det. Idag blev det varmkorv i termos istället för grillning.

Annars i veckan har vi haft aktiviteter & parkbesök enligt planeringen. Det har varit lite gråare väder & vi saknar det vita litegrann. Vi har dock kompenserat det med att ha extra mys inomhus. Vi har övat luciasånger & börjat julpyssla redan. Allt vi gör kommer hem lite senare, närmre jul. Vi har avslutat temat för den här terminen. Vi har skrivit ihop en liten sammanfattning med några bilder som ni hittar i barnens pärmar.

Hoppas nu alla får en härlig helg trots det gråa vädret!