Stafflimålning & stora såpbubblor i Starbo!

2017-09-08

Hejsan!

Vilket härligt avslut på veckan med grillning av korvburgare & massa skoj i Starbo! Det fanns möjlighet att blåsa stora såpbubblor & måla på staffli i parken idag. En del av barnen gjorde det & tyckte det var mycket roligt! Vi hade även sångsamling med 3 andra familjedaghem så det blev många sånger.

Annars så startade vi den här veckan (vecka 36) med spöregn. Starbo är en bra utflykt för oss vid regn. Dom har tak ute & det är nära "hem" när det är dags.

Vi har även besökt pizzaparken den här veckan. Vi hade gymnastiken där i gröngräset. 

Mitten på veckan brukar vi fokusera lite extra på våra små vänner Babblarna. Denna vecka var dom i en orange gympapåse som barnen fick se när vi skulle ha samling. Med sig i påsen hade dom även en skiva och en slags kortlek med Babblarna. Vi använde kortleken för att träna olika ljud. Vi hittade även en bok däri som vi läste. Vi avslutade det hela med dans och rörelse till "stompalong- sången". Barnen ville ha mer musik & rörelse så det blev även en sväng med "mini röris". En typ av Friskis och Svettis fast anpassad för barn. 

Minst sagt så startade veckan med mycket rörelse! Slutet av veckan blev det som vanligt en tur till skogen! Vi åt vår matsäck i solen sen gick vi upp i den skuggiga skogen. Pernilla tog fram "hämtakorten". Barnen älskar att få små uppdrag och dom är så duktiga!! Tex "hämta 2 lika långa pinnar", det är en utmaning men det fixar barnen utan problem. Vi fick till slut välja lite svårare kort för de i början var nästan för lätta! Fantastiskt hur träning ger färdighet & hur barnen stärks av beröm & att klara av tuffa utmaningar!

Ja vad vi gjorde idag fredag startade jag ju blogginlägget med så det är bara att önska alla en riktigt trevlig helg!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)