Veckan som gått.... vecka 41!

2013-10-11

Vi började veckan med besök i Starboparken, Melwin & Alicia var på kyrkis på fm. Vi firade även Titus som fyllt 2 år med glass & annat gott. Vi har lekt både ute och inne, i Onsdags hade vi sångsamling i storgrupp, vi grillade kyckling i parken som vi åt i goda bröd med grönsaker och gräddfil. Barnen älskar att cykla i parken. Vi har även varit och lekt i "Nälstaparken" (bakom skolan).

Vi har jobbat med temat och tränat våra vardagliga rutiner som tex på/avklädning, hänga upp sina saker på kroken, duka av sin tallrik, tvätta sig efter maten, bordsskick. Vi har pratat om hur man är en bra kompis & hur man ska vara mot varandra.

I torsdags var vi på långutflykt. Barnen och vi åkte buss och tunnelbana till östermalmstorg för att gå på Musikmuseèt. Där hade vi inte bokat  klåjnk som vi brukar gå på utan vi såg en föreställning om Mamma Mu som en kille i rullstol presenterade. Han heter Niklas Benn och kan varken prata eller röra armar eller ben själv så han höll i föreställningen med hjälp av sina assistenter. 

"Nicklas Benns föreställning handlar om när Mamma Mu åker rutschkana och publiken får vara delaktiga genom att ringa i bjällror, låta som vinden, skaka maracasägg, sjunga med och göra samma rörelser som Nicklas gör med hjälp av sina personliga assistenter. Barnen i publiken tar sitt uppdrag på stort allvar och håller koncentrerat koll på vad Nicklas gör hela tiden för att kunna göra likadant.  

När föreställningen är slut, sitter barnen kvar en stund i lugn och ro innan de springer vidare för att prova de olika instrumenten på Musikmuseet. 

Om arbetet med föreställningen
Att jobba med Mamma Mu föll sig naturligt för Nicklas då han sedan barnsben gillat Jujja och Tomas Wieslander böcker om Mamma Mu.

Arbetet med föreställningen började med att Nicklas valde ut de låtar han tyckte bäst om, sedan kom koreografin till. Under de år han arbetat med detta har det allteftersom tillkommit fler låtar och rörelser. 

Arbetet med föreställningen är en av Nicklas arbetsuppgifter i hans dagliga verksamhet på JAGs kansli."

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)